Physics Simulation Forum

 

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
PostPosted: Wed Sep 08, 2010 3:54 am 
Offline

Joined: Thu Aug 05, 2010 5:57 pm
Posts: 53
@tkdmatt,

Framerate issue confirmed. I have tested the creation of Rigid Body primitives with the original toolset and Hull/Mesh shapes with my Build tools - with the scene framerate set to 25, 50, and 30. None of these framerates work properly - the resulting Rigid Bodies remain at the world origin and cannot be repositioned.

There must be something hard coded into the dRigidBody node as generated via the plugin. I will submit a bug report. Looks like 24FPS is the workaround for now...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Sep 12, 2010 2:36 am 
Offline

Joined: Tue Sep 07, 2010 2:50 am
Posts: 2
Thanks for clearing that up mBakr. You should put a note about that in the help of your next version of your toolset, I gave up on rbd tools multiple times because of that bug until I sat down and tested everything.

Cheers, Matt.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Sep 12, 2010 6:06 am 
Offline

Joined: Thu Aug 05, 2010 5:57 pm
Posts: 53
@tkdmatt

no problem. the next release will have a few more features and hopefully a few less bugs ;-).


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Sep 20, 2010 9:24 am 
Offline

Joined: Mon Sep 20, 2010 9:12 am
Posts: 6
Location: Madrid, Spain
Hello,
there is a problem with the constraints of the tool. When I select two objects for use any type of constraint,only the first element is constrained.

The original DynamicaUI dont have this problem. I think must be this sentence:
string $selection[] = `ls -selection -hd 1 -dag -leaf -showType -type "geometry"`; //MB added -hd 1 to fix problem with dRigidBody child nodes

and the new -hd flag in the constraints functions.

Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Sep 28, 2010 8:44 pm 
Offline

Joined: Thu Aug 05, 2010 5:57 pm
Posts: 53
intervic wrote:
Hello,
there is a problem with the constraints of the tool. When I select two objects for use any type of constraint,only the first element is constrained.

The original DynamicaUI dont have this problem. I think must be this sentence:
string $selection[] = `ls -selection -hd 1 -dag -leaf -showType -type "geometry"`; //MB added -hd 1 to fix problem with dRigidBody child nodes

and the new -hd flag in the constraints functions.

Thanks!


yes. The fix for constraining RBs with child objects works, but it broke the original functionality. I reworked the selection filters in the latest version to address this issue. I will post it soon!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Oct 13, 2010 9:37 pm 
Offline

Joined: Wed Oct 13, 2010 9:33 pm
Posts: 1
Is there a chance to implement a function to activate dynamics on collision?

Or is there allready a way to do it?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 12:53 pm 
Offline

Joined: Fri Aug 06, 2010 4:25 pm
Posts: 8
Tyrus wrote:
Is there a chance to implement a function to activate dynamics on collision?

Or is there allready a way to do it?


You need to rewrite / modify the Dynamica plugin itself for that to work.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Oct 14, 2010 1:19 pm 
Offline

Joined: Fri Mar 05, 2010 11:28 am
Posts: 11
Tyrus wrote:
Is there a chance to implement a function to activate dynamics on collision?

Or is there allready a way to do it?

viewtopic.php?f=12&t=5622


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Jan 04, 2011 4:00 pm 
Offline

Joined: Tue Jan 04, 2011 2:29 pm
Posts: 4
hi,
this is my first post here even if I follow dynamica for quite a long time -since volt I think)
I notice in the 2.77 release download page that there is no maya 2009 x64 version in the rar.
Any news about that? thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Feb 05, 2012 8:56 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 05, 2012 8:53 pm
Posts: 1
Hello, I'm new to this community. I came across this information and was very intrigued! I'm working on a project, and this would help a lot for my simulations.

I follow the steps, and source in the script, but then I get the following error:
// Error: No object matches name: dSolver1.ssSolverType //

I'm guessing this is some kind of initialization error or something, but I'm not really sure what's wrong. Any help would be much appreciated! I'm really looking forward to trying this out.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 13, 2012 2:26 am 
Offline

Joined: Thu Aug 05, 2010 5:57 pm
Posts: 53
These tools have been integrated into Dynamica 2.78. Find it here:

http://code.google.com/p/dynamica/downloads/list

:)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri May 10, 2013 3:52 am 
Offline

Joined: Fri May 10, 2013 3:44 am
Posts: 1
Build: Create rigid bodies of the Hull or Mesh type from an arbitrary number of source meshes - with a user specified collision margin.
Very useful info sharing, thanks a lot!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jan 15, 2014 1:41 pm 
Offline

Joined: Sat Jan 04, 2014 6:04 pm
Posts: 1
Dear Sir ,

I am completely new to dynamica, but love the effects that can be created with this. I too had the "rigid bodies snapping to origin". I downloaded mb_dynamicaUI but this is the error that i get:

source "MB_dynamicaUI";
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveSphereRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveBoxRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActivePlaneRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveHullRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveMeshRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveSphereRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveBoxRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassivePlaneRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveHullRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveMeshRB.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveSphereRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveBoxRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActivePlaneRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveHullRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreateActiveMeshRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveSphereRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveBoxRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassivePlaneRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveHullRBArray.xpm not found, using default. //
// Warning: Pixmap file dynamicaCreatePassiveMeshRBArray.xpm not found, using default. //
// Error: No object matches name: dSolver1.ssSolverType //

I am using Maya 2011 x64 on windows 7 and Bullet 2.81 for all windows. Please help me.

Thank You.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group